>
23. - 28. JULI 2018 - HJØRRING - DANMARK
cc monday

Center Court Action

Mandag den 23. juli er der rigtig mange sjove aktiviteter i Dana Cups Center Court område på Fortunas bane 2 og 5.

Bane 2: Lær ”The Liverpool Way” Liverpool Training Session
Bane 5: ”How to develop faster players” - Tanner Speed Training

Kom og vær med hele mandagen!

Samtlige sessioner er åbne for alle. Her kan man se, høre og lære.
Alle træningspas henvender sig specielt til trænere!
Det er en helt unik chance for at hente tips, der kan tages med hjem, hvor ideerne kan bidrage til forbedring af træningen.

Første træning starter mandag kl. 9 på bane 5 og kører hele dagen – se hele programmet her:

Pin It
livestreaminghit 2018

Livestreaming årets hit på Dana Cup

Dana Cup 2018 kan opleves langt ud over Hjørrings og Danmarks grænser.

2018 bliver året, hvor der for alvor kommer gang i livestreaming – direkte transmission af kampe via internettet. Og så kan kampene på de grønne baner følges over hele Verden.

Dana Cup går selv i spidsen med live streaming.
Syv af turneringens mange baner forsynes med livestreaming udstyr.
I det centrale Dana Cup-område sendes der fra seks baner – to 7-syvmandsbaner og fire 11-mandsbaner.

Ca. 1 km fra centret – på bane 31 i Højene – bliver der også rigget til, så der kan livestreames.
I Dana Cup centret ligger de to 7-mandsbaner nr. 2 og nr. 5 på New Balance Center Court, der er bygget op på Fortuna Hjørrings anlæg.
Her er der – på bane 4 – tillige plads til PES 2019- arena, som er en 11-mandsbane.
På HIs anlæg - på bane 18 - opbygges SPORTMASTER Center Court som en 11-mandsbane.
På de centrale kunstgræsbaner 28 og 29 er der tillige etableret streamingfaciliteter.

På samtlige disse baner kører streamingen fra tidlig morgen til sen aften.

Traditionen tro afrunder Dana Cup streamingen med finalekampene fredag og lørdag på Nord Energi Arena. Disse kampe er flerkameraproduktion i høj kvalitet. 

Dana Cup bliver ikke ene om at streame. Flere norske medievirksomheder har fået tilladelse til at streame fra Dana Cup 2018, så de kan sende kampene hjem til de forskellige klubbers lokale områder.

Hos Dana Cup følger man spændt udviklingen med streaming, som ventes at tage til i årene frem over. 2018 er det første store testår.

Se alle Dana Cup banerne her

Pin It
PES 655

Spil PES 2019. Lær det af de professionelle. Vind præmier!

Bliv en af de første i verden til at spille PES 2019 ved Dana Cup!

Desuden møder og lærer du fra de bedste PES spillere i verden, og har chancen for at vinde nogle fantastiske præmier gennem hele ugen.

Signerede fodboldtrøjer, spil, fodbolde og meget mere. Du kan endda komme på dit eget specialfremstillede PES 2019 cover. Helt gratis!

Husk og besøg PES området ved Dana Cup og følg @officialpes på Twitter og Instagram og få de seneste nyheder.

Pin It
TP2

Dana Cup kampene 2018 er klar

Tiden er inde! Ca. 1.000 hold er nu sat op og delt ud i puljerne. Der er i år repræsentation fra 45 nationer.

Hvem I skal møde, hvor de kommer fra, og hvor, I skal spille, kan I se her

Vi glæder os helt vildt til mandag i uge 30, hvor Dana Cup sparkes i gang for 37. gang.

Vi arbejder benhårdt på den sidste finish på alle turneringens områder, så vi er 100% klar til at byde jer velkommen til sommerens definitive højdepunkt inden for ungdomsfodbold.

Velkommen til Dana Cup Hjørring 2018.

Vi ses!

TP1

Pin It
Bus der skal bruges

Busserne til Dana Cup på plads

Dana Cup, der afvikles i uge 30 i Hjørring og omegn har nu lavet aftale med et transportfirma.

I uge 30 skal der bruges omkring 40 busser til at transportere de mange – op imod 20.000 deltagere – mellem indkvarteringssteder, fodboldbaner, spisehallerne og eventområdet i det centrale Dana Cup-område i Park Vendia.

Vi har indgået en aftale med Jørns Busrejser A/S i Brønderslev. Den virksomhed betjener det vi betegner som ”rutenettet” og sørger for at hente og aflevere gæster ved bl.a. færgerne i Hirtshals og Frederikshavn, siger Dana Cups direktør Jette Andersen.

- Jeg ser frem til det nye samarbejde, som efter vores overbevisning vil være garanti for trafikafvikling til tiden og til transport med sikre køretøjer. Det er en spændende opgave for os, siger Jørn Pedersen fra Jørns Busrejser A/S.

- Jeg har tidligere været med til Dana Cup som underleverandør, så det bliver fint at få det overordnede ansvar for transporten ved det store arrangement. Jørns Busrejser A/S har selv 20 turistbusser, der sættes ind i køreplanerne. Så har Brønderslev-virksomheden oveni entreret med en række kolleger, om at komme med yderligere 20.

I 2017 var der fokus på bustransporten ved Dana Cup. Færdselspolitiet gennemførte en sikkerhedsrazzia, hvor der blev afsløret en del fejl ved bremserne. Pladerne blev pillet af flere busser og andre blev kommanderet til ny kontrol.

Vognmandsfirmaet, som Dana Cup havde aftale med i 2017, Hjørring Turistbusser, er i mellemtiden lukket, og nu er det altså en helt ny aftale med Jørns Busrejser A/S, der køres efter.

- Jeg ser frem til en transportmæssig rolig Dana Cup. Vi brugte al for megen tid på bus-problemer sidste år, siger Jette Andersen.

- Det bliver rart, at vi også på det område i år kan leve op til de kvalitetskrav, vi stiller her på Dana Cup.

Pin It
PES MadsogJonas 2018

KONAMI, PES 2019 og Dana Cup Hjørring

Deltagerne ved Dana Cup vil igen i år have mulighed for at spille PES 2019 før spillet udgives

KONAMI - den Japanske Digitale Entertainment virksomhed har igen i år indgået partnerskab med Dana Cup 

Partnerskabet mellem KONAMI og Dana Cup var en stor succes sidste år og igen i år er der lagt op til forstærkning af dette samarbejde. Der er uden tvivl en stærk synergi mellem spillet på banen og fodboldspillet Pro Evolution Soccer, hvilket tydeligt var at mærke da PES blev spillet i teltet sidste år. 

Entusiasmen bliver med garanti høj i år og nye stærke bånd vil blive skabt gennem intense og nervepirrende kampe, hvor træning, talent, teamwork og fokus bliver en afgørende faktor for succes i PES 2019 teltet. Deltagerne vil få mulighed for at udvikle deres fodboldtalent, sprogkundskaber og deres sociale relationer på tværs af de mange nationaliteter. 

I PES 2019 teltet under Dana Cup ugen, vil KONAMI igen i år give deltagerne en eksklusiv oplevelse med muligheden for at spille PES 2019 før spillet bliver udgivet i august. Deltagerne vil have mulighed for at tilmelde sig en eSports turnering der vil blive livestreamet og omfatte mange flotte præmier i løbet af ugen, hvor Dana Cups bedste PES teams skal findes. Ydermere vil deltagerne møde nogen af verdens bedste PES LEAGUE spillere, som igennem daglige workshops vil give deltagerne et indblik i, hvordan det er at spille i større eSports turneringer og hvad der skal til for at blive en succes i denne verden.

PRO PES spillerne vil videregive deres erfaringer, så deltagerne kan udvikle deres talent både i spillet men også på banen, da især taktiske kundskaber kan overføres direkte fra Pro Evolution Soccer til fodboldbanen. 

“Det var fantastisk at være en del af et så velfungerende fodbold arrangement sidste år og det er derfor glædeligt, at vi kan fortsætte dette samarbejde, som hovedsponsor i en af de største ungdoms fodboldturneringer i verden,” udtaler Jonas Lygaard - Senior Director, Brand & Business Development hos Konami Digital Entertainment B.V. ”KONAMI har en dyb passion for fodbold og derfor støtter vi også op omkring talent- og ungdomsudviklingen – vi vil gerne være med til at udvikle den næste generation af stjerner både på fodboldbanen og i eSports verdenen’. 

”KONAMI var en entusiastisk og engageret samarbejdspartner ved sidste års turnering, derfor er det også ekstremt glædeligt, at de igen i år vil være en del af Dana Cup,” udtaler Jette Andersen, Direktør for Dana Cup. ”PES 2019 og Dana Cup har et fælles mål at forene, udvikle og styrke de unges sammenhold, kundskaber og passion for fodbolden i hele verden og vi ved at deltagerne vil nyde at få hands-on med PES 2019 før den officielle udgivelse.”

KONAMI - PES 2019 

https://www.konami.com/wepes/2019/eu/en/ 

PES 2019 Trailer 

https://youtu.be/SSfko2Ps9oY 

PES2019OGDCSHAREDLOGO

 

Pin It
flemming speaker IMG 0368

Tak Flemming

Dana Cup og Fortuna har mistet en af sine meget anerkendte, vellidte og respekterede medarbejdere.

Træner Flemming Nielsen døde lørdag den 23. juni, 63 år gammel.

Efter en international karriere som spiller, uddannede Flemming Nielsen sig til træner, og den gerning førte ham frem til Fortuna.

I 2007 kom Flemming til Hjørring, hvor han, efter flere år med herrehold, nu skulle forsøge mig med kvindefodbold. Det blev en succes.

Efter kun et halvt års arbejde i Fortuna, begyndte klubben at føle Flemmings indsats. Først havde han ført kvinderne frem til et pokalmesterskab – og så blev kursen sat mod det danske mesterskab, klubbens sjette.

Det blev hentet hjem i 2009, og Flemming Nielsens trænerstyrke førte frem til endnu et dansk mesterskab i 2010.

I 2011 blev han U18 DM-træner og talentchef.

Foruden at klare sit fodboldjob superprofessionelt blev Flemming Nielsen et rigtigt klubmedlem med – som man siger i Fortuna – et grønt Fortuna-hjerte.

Flemmings erfaring fra den professionelle fodboldtid i Tyskland kom også klubben og Dana Cup til gavn. Han blev tilknyttet Dana Cup med bl.a. til opgave at hente tyske klubber til turneringen i Hjørring. 

For mange, var det et hyggeligt gensyn med den tyske liga-spiller fra Fortuna Køln, når de kom til Hjørring. Og Flemming forstod at øse af sin enorme erfaring, når han tilrettelagde træningslejre ved Dana Cup SportsCenter.

At han var et rigtigt klubmedlem oplevede man også, når han stillede sig til rådighed for Dana Cup. Blandt andet var det Flemmings fynske røst, der supplerede billederne fra finalekampene og indmarchen på Dana Cup.

Inden Flemming Nielsen kom til Fortuna, var han i 1970’erne og 1980’erne dansk landsholdsspiller.

Han spillede tillige i forsvaret hos OKS, Odense Boldklub, Fortuna Köln, South China FC i Hong Kong, AaB og Aalborg Freja.

Han har, inden tiden i Fortuna, bl.a. været træner i B1909 og FC Nordjylland, samt assistenttræner og sportschef i Viborg FF.

Desuden var han også træner på Nordjyllands Sportscollege.

I Fortuna og Dana Cup mindes Flemming Nielsen med stor respekt og taknemmelighed.

Guldvinder TP015559

 

Pin It
Agger sign

Kæmpeoplevelse til københavnske børn!

Danmarks tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt og den tidligere Liverpool-profil, Daniel Agger, har nu sendt to hold - et pige- og et drengehold fra Københavns vestegn - afsted mod Dana Cup i Hjørring.  

Som et led i Red Barnet-indsatsen ”Plads til Alle” har The Agger Foundation sikret, at de to hold fra Rosenhøj Boldklub kan komme til Dana Cup i uge 30. 

Holdene har været til opstartstræning med Daniel Agger og Helle Thorning-Schmidt på Rosenhøjs bane i Hvidovre.  

Dana Cup, der er Danmarks største sportsbegivenhed, samler hvert år mere end 20.000 deltagere fra hele verden. 

Daniel Agger, som har sikret, at ”Plads til Alle” kom til Brøndby og Hvidovre, har med en håndsrækning fra Dana Cup gjort det muligt at sende to hold afsted til turneringen, der afvikles i Hjørring i perioden 23.- 28. juli 2018. 

Ikke alene kommer børnene gratis afsted, de ekviperes også med fodboldtøj sponsoreret af New Balance Danmark.

Daniel Agger, der selv er fra Vestegnen, har indsamlet midlerne til at gøre Red Barnet-indsatsen ”Plads til Alle” mulig i Brøndby og Hvidovre Kommune. Det sker i et samarbejde med Danmarks tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt, der i dag er CEO for ”Save the Children International”. Indsatsen, betyder en stor støtte til at børnene bliver godt integreret i lokale fritidsaktiviteter, hvilket kan styrke deres trivsel i opvæksten.

”Plads til Alle” er for børn i alderen 5-12 år. I et samarbejde mellem lokale fodboldklubber, Red Barnets lokalforeninger og over 20 af landets kommuner støttes børn, der af forskellige sociale, kulturelle eller helbredsmæssige grunde har svært ved at blive inkluderet i det lokale foreningsliv.

Opstartstræningen kan betragtet som et afgangssignal til Dana Cup, selv om der er lidt mere end en måned til, at det går løs i det nordlige Danmark.  

Udsigten til en oplevelse på Dana Cup og træningen under Thornings og Aggers ledelse gav højt humør hos børnene.

Helle Thorning-Schmidt er CEO for Save the Children International, og Daniel Aggers renommé er ubestridt, så oplevelsen med træning og efterfølgende hyggesammenkomst samt autografskrivning var enorm for såvel børnene som deres forældre.

Rosenhoj

AggerogHelle snak

AggerogHelle

 

Pin It
menu2018

Menu 2018

Sund kost til stærke spillere….
En hel uge med fodboldkampe kræver masser af energi, og den får du fra maden.

Dana Cup menuen for 2018 er klar, se her 

I år har vi justeret lidt! Salaterne er piftet op, og der bliver serveret brød og smør til alle måltider. 

Husk!
I spisehallen kan I til hvert måltid spise lige så meget I ønsker. Dvs. at I kan spise den første portion op og så hente igen, så længe I har lyst. Ingen skal gå sulten fra bordet! 

Alle deltagere med A-bånd spiser morgenmad på indkvarteringsstedet, mens frokost og aftensmad spises i FiberHallen eller HALLEN Park Vendia i Dana Cup centerområde.

A-bånd = Helpension: 3 måltider pr. dag fra aftensmad mandag til frokost lørdag.

Ekstra bespisning: Hold, der ankommer tidligt eller bliver en dag ekstra og har bestilt ekstra mad, får fortrinsvis maden serveret på stedet, hvor holdet bor. 

Ekstra bespisning kan, efter tilmelding, bestilles via klublogin.

Dana Cup kan også tilbyde speciel mad til spillere, trænere og ledere, som har allergi – læse mere her

Pin It
Mont2

Fortæl din historie - C.F Internacional Monterrey - Mexico - B16

Fortæl os kort historien om din klub/dit hold?

Internacional Monterrey CF har haft sin fodboldafdeling siden juli 2015, men selve klubben har eksisteret i 16 år. Klubben gør meget ud af personlige kostvaner og værdier for at opnå højt niveau i sport og personlige mål.

Er det din første gang på Dana Cup, hvis ikke, hvor mange gange har din klub deltaget før? Hvad er dine mål og forventninger til Dana Cup 2018?

Internacional Monterrey CF (Inter) har deltaget i mange internationale turneringer og har vundet adskillige mesterskaber i Mexico og USA. Men nu er vi klar til at deltage i og vinde en turnering i Europa.

Mont1

Mont3

Pin It
Welcome 20.04.2018

Nye tiltag og events i 2018

Kampe på flere end 60 helt fantastisk, græsgrønne baner i et af Nordeuropas flotteste anlæg. Kort afstand mellem anlæg og baner og så naturligvis med fodboldspillet i centrum. Det er Dana Cup - kendt for hver sommer at afvikle en ungdomsfodboldturnering, der kører på skinner.

Unge fodboldspillere på flere end 1000 hold fra 45 nationer kommer rejsende fra alle verdenshjørner for være med i det helt fantastiske spil – FODBOLD! På Dana Cup er tilbuddet en platform, hvor unge fodboldspillere henter erfaring, når de forener deres lidenskab til fodbold med respekt, sammenhold, lighed, venskab og meget mere.

I 2018 er Liverpool FC med igen. Trænerne fra den populære engelske topklub leverer et professionelt træningspas i verdensklasse. Her får spillere, trænere og ledere et enormt udbytte – noget der giver energi i dagligdagen hjemme i klubben. Mere information om Liverpools engagement er på vej. Følg med her, hvor der bl.a. bliver mulighed for, at dit hold kommer med til den helt specielle Liverpool-træning.

I 2018 bliver der hele to Center Courts. Det er succesen fra 2017, der følges op. Premieren på en Center Court på stor bane på His anlæg samlede enorm interesse i 2017, og nu lanceres, i samarbejde med New Balance, yderligere en Center Court. Denne gang er det til 7-mands fodbold. Den placeres på Fortuna Hjørrings centrale anlæg. Det er her, Liverpool FC afvikler træningsarrangement ligesom der ugen igennem spilles kampe på dette anlæg.

Dana Cup prioriterer i endnu højere grad livestreaming her i 2018. I de seneste år har der været livestreaming fra åbningen af turnering, fra enkelte kampe undervejs og fra finalekampene fredag og lørdag. I 2018 bliver der livestreaming fra de to Center Court-anlæg ugen igennem, ligesom der sendes uafbrudt fra kampene på 7-8 baner i det centrale Dana Cup-område. Det betyder, at der – Verden over – bliver mulighed for at komme med på sidelinjen, når det går løs. Man kan i øvrigt også opleve kampen forskudt, når man efter Dana Cup er hjemme igen.

Dana Cup satser igen i 2018 på, at der bliver mulighed for spændende oplevelser, når der er pause mellem kampene. Eventpladsen i Dana Cups centrum kommer til at summe af en VM-stemning med utallige nye aktiviteter.

Velkommen til Dana Cup 2018! - Tilmelding til Dana Cup 2018

Liverpool 20.04.2018 
Foto: Tom Penny, Robbie Fowler og Daniel Reece.

 

Pin It
vidar 11.04.2018

Fortæl din historie - FK Vidar - Norge - 13 hold

 

Fortæl os kort historien om din klub/dit hold?

FK Vidar er en traditionsrig klub for ungdommen. Vi leverer gode oplevelser og god træningskultur hver dag.

Er det din første gang på Dana Cup, hvis ikke, hvor mange gange har din klub deltaget før?

Vi er den eneste klub i verden som har deltaget i Dana Cup hvert eneste år siden det startede i 1982.

Hvad er dine mål og forventninger til Dana Cup 2018?

Vi havde en meget god sportslig turnering i 2017. Det vigtigste for os, er at opretholde det gode samlingspunkt som turneringen giver vores klub hver sommer.

"For alle ungdommer i FK Vidar er Dana cup årets høydepunkt. En fantastisk arena for god klubbfølelse. Vi gleder oss hvert eneste år". Gaute Meling - FK Vidar

FK Vidar Homepage og Facebook 

 

Pin It

Fortæl din historie - Chadwick International School Songdo - Sydkorea - B11

chadwick16.03.2018

 

Fortæl os kort historien om din klub/dit hold?

Chadwick International glæder sig til deres første eventyr til Europa denne sommer som kulminerer ved Dana Cup 2018. Vores hold med drenge født i 2007 har spillet sammen i tæt på 3 år nu. De har primært spillet i turneringen for internationale skoler i Korea og har også repræsenteret Chadwick skole så langt væk som i Singapore. Denne talentfulde gruppe af venner kommer fra mange dele af verden. På holdet har vi drenge fra Korea, Canada, Venezuela, Peru, Australien og USA. Da vores hold er så internationalt søgte vi en turnering som kan give kvalitet i hold, organisation, vejr, baner og international erfaring. Alle dette var nemt at finde i Hjørring ved Dana Cup 2018.

Er det din første gang på Dana Cup, hvis ikke, hvor mange gange har din klub deltaget før?

Da jeg selv har spillet ved Dana Cup, vidste jeg, at slutningen af juli i og omkring Hjørring ville være den perfekte tur for vores familie. Som 16 årig fik jeg oplevelsen at få en smag af europæisk fodbold i sommeren 1988, da jeg så Holland vinde EM, og jeg afsluttede turen ved Dana Cup. Selv som teenager blev jeg opmærksom på, hvor speciel en turnering Dana Cup er. Som børn fik vi oplevelsen at møde andre spillere fra hele verden, da vi boede på skole med mange andre hold. Mellem kampene var vi konstant sammen med andre spillere, og vi fik nye venner, og aktiviteterne for de ældre spillere om aftenen var fantastisk. Nu 30 år senere kan jeg ikke vente med at se vores unge lære nye mennesker, kulturer og skikke at kende, mens de udvider deres egen fodboldintelligens.    

Hvad er dine mål og forventninger til Dana Cup 2018?

Jeg bliver ved med at fortælle disse drenge, at de er de mest heldige drenge i verden ved at have støttende forældre og miljøer som giver denne type af muligheder, og jeg er sikker på, at når først de har oplevet Dana Cup, så vil de opfatte sig selv som meget meget lykkelige.

Vi ses i juli - Kely Jacobson - Chadwick International School Songdo

Pin It
 

Jürgen Klopp - Velkommen til Dana Cup Hjørring 2018

 

Dana Cup Hjørring og New Balance deler mange af de samme værdier og fremstår som et fælles brand. 

Vi er stolte af at være partner med New Balance - et brand som støtter nogle af verdens største klubber, landhold og fodboldspillere. I dette brand finder vi blandt ande Liverpool FC, Lille OSC, Celtic FC, FC Porto, Sevilla FC, Ireland, Athletic Bilbao og Fortuna Hjørring.

New Balance-ambassadør Jürgen Klopp byder velkommen til Dana Cup Hjørring – vi glæder os til uge 30 i juli, 2018. 

 

 

Pin It

RSS Feed

SponsorBar