>
23. - 28. JULI 2018 - HJØRRING - DANMARK

Seneste Nyheder

brochure2018

2018 Brochure er klar

 
Fra den 23. til den 28. juli Dana Cup Hjørring endnu engang.
Vi byder velkommen til en uge med fantastisk ungdomsfodbold i Hjørring – Danmark.

I 2017 deltog 1.067 hold fra 45 nationer.
Vi forventer op mod 1.100 hold i 2018.

Grundlagt i 1982. 36 års erfaring i at organisere og afvikle en ”Verdensklasse” international ungdomsfodboldturnering. Flere end 700.000 deltagere fra 115 nationer har i årenes løb deltaget. Det fortæller alt om vores event!

Læs vores brochure online, download eller bestil post-levering her

Velkommen til Dana Cup Hjørring 2018.
yourstory17.10.17

Fortæl din historie - SGV Surf SC - USA - B16

 

Fortæl os kort historien om din klub / dit hold?

Vores klub SGV Surf SC er direkte tilknyttet San Diego Surf SC. Vi er en afdeling bestående af hold fra 2001/2002, hvor kernen består af otte 2002-spillere. Vi har været sammen i mere end tre år. Vi er i toppen, hvad angår ungdomsudvikling og betegnes som en af de bedste klubber i USA. I 2018 har Surf SC eksisteret i 41 år.

Er det din første gang på Dana Cup, hvis ikke, hvor mange gange har din klub deltaget før?

I 2018 er vi for første gang med på Dana Cup, men det bliver ikke vores sidste besøg. Vi har to spillere med international erfaring. En vandt Cup nr. 1 i 2016, og en har vundet både Cup nr. 1 i 2016 og Gothia Cup i 2015. Det er en speciel gruppe drenge, der stiller op i Dana Cup 2018.

Hvad er dine mål og forventninger til Dana Cup 2018?

Vi har et fremragende hold, og når det fungerer bedst, kan vi konkurrere med et hvilket som helst hold i Californien. Vi har store forventninger til Dana Cup, som vi satser på at vinde. Vores primære mål er at finde den rette spillestil og komme gennem vores gruppe som tophold. Et andet mål er, at undgå modstandernes scoringer og selv score passende. Det er jo den nemmeste vej til og forudsætningen for, at vi kan vinde. Endelig ser vi frem til at opleve Danmark og møde mange andre unge, som vi kan komme i forbindelse med og skabe venskab med – et venskab, der kan vare resten af vores liv.

www.sgvsurf.com 

Video Promo / Video Interview 1 / Video Interview 2

Premier International Tours

yourstory1 17.10.17

registration

Dana Cup Hjørring 23-28 juli 2018


Det er os en stor glæde at invitere dig til at deltage i Dana Cup Hjørring 2018.

Dana Cup og Hjørring er blevet kendt blandt mange unge fodboldspillere, trænere og familiemedlemmer fra alle hjørner af verden.
 
Vi er stolte over, at vores Dana Cup Family vokser år for år. Når du har deltaget i turneringen, forstår du fuldt ud hvorfor, og hvad det giver, at være en del af vores familie.
 
Vi er glade for at være en scene for ungdomsfodbold, og for at vi arrangerer en af de bedste turneringer i verden. Her har vi et sikkert miljø, hvor alle detaljer forbundet med turneringen – takket været de mange års erfaring og udvikling - kører som smurt.
 
Dit hold skal spille internationale kampe mod nogle af de største fodboldnationer i hele verden - Argentina, Brasilien, Chile, England, Frankrig, Tyskland, Holland, Honduras, Italien, Mexico, Peru, Portugal, Skotland, Spanien, Venezuela og mange flere.
 
Vi tilbyder en platform, hvor unge fodboldspillere henter erfaring ved at forene lidenskab for fodbold, respekt, sammenhold, lighed, venskaber og meget mere.
 
Facts om Dana Cup Hjørring
* Danmarks største sportsbegivenhed
* Verdens tredje største ungdomsfodboldturnering
* Verdens mest internationale ungdomsturnering med 90 % udenlandske hold
* Fantastiske græsbaner i sikre omgivelser
* 20.000 deltagere, som spiller i internationale grupper
* Tæt på kilometervis af smukke, hvide sandstrande og det blå hav
* En fantastisk organisation med førsteklasses personlig kundeservice
* Minder for resten af livet
 
Klasser og aldersgrænser:
Drenge B19, B17 B16, B15, B14, B13, B12(7), B11(7)
Piger G19, G17, G16, G15, G14, G13, G12(7)
 
For at få vores turneringspriser skal du blot sende en hurtig e-mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 
Sidste frist for tilmelding er den 1. maj 2018 - online tilmelding her
 
Vi glæder os til at tage i mod dig og din klub i Hjørring i sommeren 2018. I skal være mere end velkomne.
 
OBS: Følg os på vores web og sociale medier for vores seneste nyheder og opdateringer.
 
registervideo

 

Takfor2017

Dana Cup Hjørring 2017 er slut for denne gange!

 

1.067 hold var samlet i Hjørring på en af Nordeuropas flotteste fodboldarenaer. Der er spillet 2.705 kampe og scoret lige omkring 11.000 mål i  turneringen.

Medaljer og pokaler er delt ud, og vi håber, at alle deltagere, ledere, trænere, forældre, supporters og gæster har haft en fantastisk uge her i Hjørring.

Vi vil også gerne sige tusind tak til vore sponsorer, samarbejdspartnere, dommere, Hjørring Kommune og ikke mindst vores helt fantastiske frivillige korps, som gang på gang kommer på banen i uge 30 og sikrer en velfungerende uge for alle, der besøger Hjørring og Dana Cup.

Vi håber, at I  alle er kommet godt hjem, og vi ønsker jer hjertelig velkommen tilbage i 2018 fra den 23. til den 28. juli.

Nu tager vi en kort, tiltrængt pause, og vender så tilbage for at gøre Dana Cup 2018 til endnu en god oplevelse. Kontoret er lukket frem til den 1. september 2017.

Vigtige mails bliver besvaret, og i meget presserende tilfælde kan I forsøge at kontakte os på +45 98 91 13 00. 

Bedsteklub2017

Düren-Niederau Bedste Klub 2017

Düren-Niederau fra Tyskland er igen blevet kåret til bedste klub ved Dana Cup. Bedste klub kåres på baggrund af sejre vundet i både gruppespil, slutspil og finale.

B16finale2017

Randesund IL (NOR) – Vidar FK (NOR) 2-0 (1-0)

Dana Cup 2017 sluttede med en ganske jævnbyrdig finale i Klasse B 16 mellem Randesund IL og Vidar FK, begge fra Norge. Som de øvrige kampe i de ældste drenge-klasser blev der løbet mange kilometer og uddelt mange benhårde tacklinger, mens antallet af målchancer var til at overse.


Desværre for Vidar var holdets målmand så uheldig at sætte Randesund IL i gang, da han tabte en bold ind i eget mål – synd for han stod ellers en fin kamp og var uden chance, da Randesund i 2. halvleg udbyggede føringen med en flot scoring direkte på frispark.


Begge hold havde stor ære af årets sidste finale på Nord Energi Arena, men Randesund var lige den ekstra tand bedre, der retfærdiggjorde sejren.

B14final2017

Pequeninos do Jockey (BRA) – HamKam FB (NOR) 2-1 (2-1)

Med to skud på mål indenfor de første 30 sekunder understregede de forsvarende Dana Cup-mestre i Klasse B14, Pequeninos do Jockey fra Brasilien, at klubben har tænkt sig at tage trofæet med hjem til Sao Paolo for femte år i træk og 12. gang i alt.

Da brasilianerne scorede efter bare fire minutter, troede de fleste, at de nu skulle blive vidne til en sand sambaopvisning. Men norske HamKam ville det anderledes, og da den brasilianske målmand glemte at holde fast i et norsk skud, var det let at score til 1-1 i et tomt mål.

Brasilianernes bedste med nr. 19 satte dog bare et par minutter senere en tyk streg under, at den norske scoring var en fejl, og øgede til 2-1.
Målfesten udeblev, men nogle af de brasilianske spillere demonstrerede fodboldlækkerier, som vi ikke havde set magen til ved finalestævnet, og HamKam var bestemt en ligeværdig dansepartner i den brasilianske samba.

G14finale2017

Kolbotn IL (NOR) – Viking FB (NOR) 0-1 (0-1)

Mens Vikings piger i Klasse G15 ikke formåede at forsvare klubbens farver med held i finalen, kunne holdet i Klasse G 14 til gengæld hæve pokalen i triumf efter 40 minutters mere eller mindre stillingskrig mod landsmændene fra Kolbotn IL.

Begge hold havde store problemer med at omsætte spil til chancer, og det var egentlig ganske betegnende, at Vikings mål i 1. halvleg i virkeligheden var et selvmål.

Begge hold ydede en stor arbejdsmæssig indsats, og Kolbotns spillere så da også ud til at være glade for de fortjente sølvmedaljer.

B19finale2017

Djerv 1919 (NOR) – Egersunds IK (NOR) 3-0 (1-0)

Et selvmål efter tre minutters spil, var den benzin som skulle kickstarte Djervs motor i et rent norsk opgør mod Egersunds i Klasse B19. Men der skulle gå mere end en halv time, før Djerv rigtigt kom i gear og fik noget struktureret fodbold i gang.

Begge hold forfaldt til at sparke lange bolde frem for at lægge et højt pres på modstanderne, men med to påpasselige forsvar på plads, var det nemt at heade eller sparke bolden tilbage, så selv om kampen endte med tre scoringer var der egentlig ikke mange målchancer.

Da Djerv fik scoret til 2-0, havde Egersunds ingen modtræk, så sejren var aldrig i fare, og målet til 3-0 var kun ekstra kolorit på en fysisk betonet kamp.

G15finale2017

Mutiny FC (USA) – Viking FC (NOR) 3-2 (1-1)

Pigerne fra Mutiny og Viking gav hinanden en herrefight i lørdagens mest målrige finalekamp.

Specielt i 1. halvleg fulgtes de to hold pænt ad. Mutiny FC bragte sig på et flot opspil i front efter seks minutter. 10 minutter senere svarede Viking FC igen på et fremragende hovedstød.
Da amerikanerne scorede til 2-1 og efterfølgende til 3-1, så det ud til, at kampen kunne være afgjort, men Viking ville det anderledes, og jublen var selvfølgelig stor, da det lykkedes at reducere på hovedstød efter hjørnespark.

Spillet bølgende frem og tilbage, uden at det blev til egentligt farlige målchancer.

Mutiny FC vandt en finale, hvor vinderen i virkeligheden lige så godt kunne være Viking FC.
B17finale2017

Stadtlohn Sus 1920 (GER) – Gneist IL (NOR) 4-5 (0-0) efter omkamp og straffespark

Finalerundens hidtil mest chancefattige kamp. Trods en intens duel med masser af knaldhårde tacklinger formåede drengene fra tyske Stadtlohn eller norske Gneist at omsætte energien til målchancer. Hverken i 50 minutters ordinær spilletid eller i to gange fem minutters ekstra tid var de to hold i stand til at producere en egentlig målchance.

Konsekvensen kunne ikke blive andet end straffesparkskonkurrence, hvor Gneist var ét spark mere effektiv end Stadtlohn. Så selv om holdene ikke var i stand til at spille sig frem til målchancer, blev finalen alligevel dagens hidtil mest målrige.

B13finale2017

Fyllingsdalen FK (NOR) – Düren-Niederau FC (GER) 1-0 (1-0)

1-0 er den smalleste sejr, et fodboldhold kan vinde, men alligevel var der – set over hele kampen – ikke den store tvivl om, hvem der skulle have pokalen.

Fyllingsdalen bragte sig foran efter ni minutters spil i finalen mod Düren-Niederau, og selv om tyskerne tilkæmpede sig et spillemæssigt overtag i 2. halvleg, var de ikke for alvor i stand til at true den norske sejr.

Langt det meste spil foregik på banens midte, og dermed blev kampen mere en intens duel end egentligt sprudlende fodboldspil.
En fin finale med to arbejdsivrige hold.

G16finale2017

Liverpool FC (ENG) – Ottestad IL (NOR) 2-1 (2-1)

Engelske hold er sjældne gæster ved finalerne på Dana Cup. Sidst et engelsk pigehold rejste hjem med guldmedaljerne var i 2009, da Ipswich Town vandt i Klasse G16. Lørdag skulle Liverpool FC forsøge at løfte arven, og det gjorde de rødblusede fra Mersey-side på fornemste vis. I klubbens første Dana Cup, kunne Liverpool FC hæve pokalen som klassens bedste efter en sejr på 2-1 over Ottestad.

Liverpool bragte sig foran allerede efter to minutters spil, men Ottestad svarede lynhurtigt tilbage med en udligning bare tre minutter senere. Efter 17 minutter bragte Liverpool sig igen foran på en uheldig opspilsfejl hos Ottestad.

Efter pausen var det Ottestad, der svingede taktstokken. Holdet fightede sig mere og mere ind i kampen, og et skud på den ene opstander havde fortjent bedre.
Men efterhånden som kampen skred frem, blev chancerne færre, og da Ottestad ikke var i stand til at omsætte en pæn mulighed bare sekunder før sidste fløjt, måtte de norske jenter glæde sig over, at de vandt sølvmedaljerne.

B15finale2017

Trauma IF (NOR)- Rhein-Hunsrück (GER) 1-2 (1-2)

Fysikken blev en af de afgørende faktorer, da Rhein-Hunsrück hjemførte lørdagens første pokal til Tyskland. De tyske spillere var større og hurtigere end deres norske modstandere, og da Rhein-Hunsrück allerede efter halvandet minuts spil bragte sig foran kunne man godt frygte for, hvordan Trauma IF ville tackle modgangen.

Men selv om de norske gutter kom yderligere bagud efter 11 minutter, fortsatte de ufortrødent deres kamp mod overmagten, og det var derfor såre fortjent, at de efter 17 minutters spil kunne reducere. Men så kom de heller ikke tættere på gevinst.

I 2. halvleg satte tyskerne kampen på cruise control og tog sikkert guldmedaljerne med hjem.

En god fodboldkamp kræver to partnere, og stor kredit til Trauma IF for aldrig at give op og dermed bidrage til en fin finale.

RSS Feed

SponsorBar